El curs 2013/14 neix CET_Teatre, amb la voluntat d’aglutinar tots aquells alumnes vinculats al Complex Educatiu de Tarragona, com estudiants dels instituts o com a usuaris de la Residència d’Estudiants, que es senten atrets pel món del teatre. La Residència d’Estudiants és qui pren la iniciativa, sentint-se hereva del consolidat “Grupo de Teatro y Estudio Luís Vives” que durant molts cursos i sota la direcció tècnica d’Arturo Benítez, educador,  va aplegar els joves que estudiaven a l’antiga “Universitat Laboral de Tarragona”. El nostre grup és un vaivé de joves en formació, sense un elenc permanent d’actors, ja que els nostres alumnes varien amb cada promoció,  però, tot i així, els suposa un gran repte personal. Aquell curs CET_Teatre es presentà a la Mostra de Teatre Jove de Tarragona amb l’obra “Al tren” de Mercè Sarrias.

Durant el curs 2014/15 CET_Teatre continuà el seu camí amb molta il·lusió i convenciment, fent pinya i engegant un projecte compartit que involucrà professors i alumnes. Fou aquest un curs molt productiu, a més del treball col·laboratiu entre els Departaments d’arts gràfiques,  caracterització i realització d’audiovisuals i espectacles, els alumnes s’involucraren amb molta força en el disseny i direcció del l’obra “El majordom truca dos cops” d’Ana Millàs i Mascarós.

El curs següent,  2015/16, CET_Teatre, amb dues obres a les espatlles, s’atrevia amb una obra de creació pròpia, escrita per un dels nostres actors més veterans, “L’últim estiu” de Marc Blanch que, igual que les dues obres anteriors, participà en la Mostra de Teatre Jove de Tarragona i va comptar amb la col·laboració dels alumnes dels cicles d’arts gràfiques, caracterització i realització d’audiovisuals i espectacles.

Des d’un bon començament, la nostra idea era involucrar els dos Centres del Complex i la Residència d’Estudiants en un projecte comú d’activitat lúdica i formativa que permetés desenvolupar les habilitats artístiques i tècniques dels nostres alumnes en un context real i amb una finalitat clara de projecció ciutadana. Per fer-ho possible comptàvem amb el suport de la Gerència del Complex,  el vist-i-plau dels Serveis Territorials d’Ensenyament i la bona disponibilitat de tots aquells que n’havien de formar part. Per la qual cosa, el curs 2016/17  es donà el tret de sortida al projecte “The bambolina experience”. Neixia amb molta il·lusió, implicant de manera activa els departaments dels Instituts Cal·lípolis i Pere Martell que en les altres edicions ja havien col·laborat. Cada un dels departaments va delimitar la seva parcel·la: al d’audiovisuals, juntament amb CET_Teatre, li correspondria motivar i conduir l’alumnat en la creació/direcció teatral i posada en escena; arts gràfiques s’encarregaria d’implicar els diferents grups alumnes en tot el disseny i producció gràfica i el d’imatge personal la caracterització de personatges.  L’espectacle que es proposà, “Zàping”, era un muntatge teatral en tres actes, on les opinions, contextos i personatges introduïen l’espectador en els jocs de l’amor, la diversitat en les relacions de parella i el poliamor. Es va representar al Teatre del Complex en el mes de febrer, com a exercici d’avaluació, però quedaven encara molts detalls per polir fins a arribar a ser presentat al juny en la Mostra de Teatre Jove. Diversos contratemps i dificultats van fer impossible la seva representació, la qual cosa va fer decaure els ànims i el projecte no va tenir continuïtat.

Malauradament, aquest curs 2017/18 CET_Teatre no ha pogut posar en marxa l’activitat per manca d’alumnes interessats i s’ha hagut de renunciar a la participació en la Mostra que aquest 2018 celebra el seu 25è aniversari.

De cara el curs vinent, restem oberts a idees i propostes per seguir treballant en la consolidació del nostre grup de teatre.

 

CET Teatre
Etiquetat a:                

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *